Wie ben ik?

Van harte welkom bij Anka kapsalon.
Mijn naam is Soner Celik en ik ben sinds 2000 de trotse eigenaar van deze mooie kapsalon.
Ik ben in 1992 na mijn studie begonnen met haren knippen en ik zag ANKA vogel als een voorbeeld en grote drijfveer in mijn carrière.
Het leuke aan mijn klantenkring is dat deze multicultureel is.
Iedereen is er welkom, zowel allochtonen als autochtonen, mannen, vrouwen, jongeren en ouderen.
Elke klant is voor ons speciaal en krijgt alle aandacht.
Ik zorg met mijn team dat ze de kapsalon met een tevreden blik verlaten.

wat is ANKA?

Anka is een fabelras. Het zou een Arabische vogel van enorme afmetingen zijn; met vleugels met een spanwijdte van vijf olifanten naast elkaar. Dit wezen zou maar liefst 1700 jaar oud kunnen worden, en volgens sommigen in de arctische gebieden leven. De Anka wordt vaak geassocieerd met de Roc.

Volgens sommige bronnen is de Anka een feniks; na de 1700 jaar van zijn leven verbrandt hij zichzelf en herrijst weer uit het as. Volgens de Arabieren was het een creatie van God, eerst de perfecte vogel, maar later een vloek vanwege zijn grote eetlust. Uiteindelijk voorkwam God dat zij zich verder voortplantten, en de soort stierf uit.

Een vroege Arabische schrijver, Kazweenee, noemde het de grootste van de vogels: "Het draagt een olifant zoals een kat een muis draagt. Deze vogel at alle vogels van de Demaj-berg op. Op een dag was hij hongerig en de vogels waren schaars geworden, dus stortte hij zich op een kind en droeg het weg."